Se hur mycket det kostar att installera solceller på ditt tak

Till Intresseanmälan
Investera i solceller - lönsamt på både för plånboken och miljön

• Energikostnaden minskar med en tredjedel

• Förutom att du direkt sänker dina inköpskostnader för el, så får du en intäkt på elen du inte själv använder om du säljer tillbaka den. För den el du inte själv förbrukar gäller att du tecknar ett så kallat mikroproduktionsavtal med valfri elleverantör där vi på Jukkasjärvi Energi gärna hjälper till. Förutom den ersättning du får från elleverantören kan du även få skattereduktion med 60 öre/kWh för den el du säljer.

Värdet på huset ökar

• Enligt en undersökning av Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) ökar snittvillan i Sverige i värde med cirka 14 procent eftersom huset med solceller har en lägre driftkostnad. (Undersökning från SLU 2019, se längst ner på sidan).

15% lägre pris med grönt avdrag

• Passa på att utnyttja det gröna skatteavdraget (skattereduktion för grön teknik) så reduceras priset med 15% av arbets- och materialkostnaderna.

Delbetala din solceller

• Genom Vattenfalls samarbete med Ecster finns möjlighet att dela upp betalningen upp till 12 år till 2,9% rörlig ränta.

Bidra till ett fossilfritt samhälle

• Dina solceller har en produktgaranti på 25 år, men beräknas hålla betydligt längre än så. Den kommer bidra till att både du och många andra kan använda mer fossilfri el.

Klicka på ”Få en kostnadsuppskattning” och besvara 6 enkla frågor på vattenfall.se. Därefter gör du en intresseanmälan och så har du tagit första steget mot att producera din egen fossilfria el.