Frågor och svar

Vad händer när mitt avtal går ut?
När ditt avtal går ut skickar vi ett omteckningsbrev 60 dagar innan med information. För att se aktuella priser gå in under elpriser på hemsidan eller kontakta vår kundtjänst. Gör du inget aktivt val när ditt avtal löper ut får du automatiskt ett 1 års fastprisavtal.
Hur ofta får jag elfaktura?
Du får din faktura varje månad och förfallodag är alltid den sista dagen i månaden.
Vad har jag för elpris?
Ditt elpris hittar du antingen på din faktura eller under Mina sidor.
Vad är skillnaden mellan elhandel och elnät?
För att elen ska fungera i ditt hem behöver du två olika avtal. Ett elnätsavtal tecknar du med det elnätsföretag som äger elnätet där du bor, din nätägare. Ditt elhandelsavtal tecknar du med valfri leverantör, ett så kallat elhandelsföretag. Det är i ditt elhandelsavtal som du bestämmer om du vill ha ett rörligt eller fast elpris. Elhandelsavtalet är det som främst reglerar hur mycket du betalar för elen som du använder, till exempel varje gång du tänder en lampa eller använder spisen. Detta avtal kan du teckna hos oss och få din elnät- och elhandelsfaktura på en och samma.
Vilket avtal ska jag välja?
Fastpris-avtal passar dig som över tid vill ha ett och samma pris för att undvika större prissvängningar. Det kan vara en trygghet när marknaden är volatil samt det blir lättare för dig som kund att veta ungefär hur din månadskostnad kommer se ut. Rörligt pris passar dig som vill ta del av låga priser, men samtidigt är beredd att ta risken om priserna stiger. Detta avtal är obundet och har en uppsägningstid på 30 dagar. Detta avtal är främst populärt hos lägenhetskunder och mindre hus.
Kan jag ta med mig mitt elavtal när jag flyttar?
Ja, när du flyttar är det enkelt att flytta med ditt elavtal. Det spelar ingen roll var i Sverige du flyttar, du kan alltid ta med ditt elavtal.